Aktualno

ŽOK Triglav Kranj
Tue, 09.07.2019 | 21:18
Kranj

Povzetek sezone 2018/2019

Pravkar se je zaključila 15 sezona v zgodovini kluba.

S preteklo sezono smo v klubu lahko zadovoljni, saj smo uspeli uspešno tekmovati prav v vseh tekmovanjih pod okriljem OZS. Imeli smo prijavljene ekipe prav v vseh kategorijah, dve v članski, dve v mladinski, tri v kadetski, dve v kategoriji starejših deklic, dve v mali odbojki in eno v mini odbojki. Skupaj je tako tekmovali približno 130 igralk, ostala pa še niso bila pripravljena na tekmovanje na najvišjem nivoju.

V klubu sicer trenira preko 140 deklet, v naslednjem letu pa želimo preseči številko 150 deklet, saj je odhodov iz kluba zelo malo.

 

ČLANICE:

Prva članska ekipa je letos igrala v 1.B DOL in si s petim mestom zagotovila obstanek v ligi, ki bo naslednjo sezono štela le 8 ekip, od zdajšnjih 10. S tem smo dosegli zastavljen cilj v letošnji sezoni. Ekipo zapuščajo nekatere igralke, ki gredo na študij v druge kraje, ter dve igralki iz Škofje Loke, ki sta se odločili odbojkarsko pot nadaljujevati v bivšem oz. drugem klubu.

 

Druga članska ekipa je igrala v 3.DOL zahod ženske in je med 12 ekipami zasedla 4. mesto ter za nekaj točk zgrešila napredovanje v višjo ligo. Ekipa v naslednji sezoni ne bo doživela drastičnih sprememb in bo ciljala na najvišja mesta.

 

MLADINKE:

V mladinski kategoriji smo nastopali z dvema ekipama. Prva ekipa je žal izpadla v ¼ finalu, po zelo težkem turnirju in je zgrešila cilj, ki je bil uvrstitev med 8 najboljših. Veseli pa dejstvo, da bo večina igralk, še v naslednji sezoni igrala v tej kategoriji.

Druga ekipa je bila manj uspešna, saj jo sestavljale večinoma kadetinje.

 

KADETINJE:

V tej kategoriji smo nastopali celo s tremi ekipami, saj so tretjo ekipo sestavljala dekleta iz prve ekipe starejših deklic.

Prvi ekipi se po ogorčenem boju ni uspel preboj v finale in so tako tekmovanje končale na 8.mestu.

Ostali dve ekipi sta nastopali uspešno v B ligi kadetinj.

 

STAREJŠE DEKLICE:

V tej kategoriji smo imeli dve ekipi. Prva ekipa je igrala v A ligi in zasedla končno 11.mesto. Ekipo so sestavljala dekleta, ki bodo v naslednji sezoni zopet igrala v tej kategoriji in upajmo na finale v naslednji sezoni.

Druga ekipa je prvič preizkusila igro 6:6 v B ligi in tako pridobila izkušnje za naslednjo sezono.

 

MALA ODBOJKA:

Tudi tukaj smo tekmovali z dvema ekipama in tudi ta generacija deklet se je izredno izkazala, saj so bile tako kot kadetinje, osme v državi. Druga ekipa se je borila za nižja mesta in pridobivala dragocene izkušnje.

 

MINI ODBOJKA:

Dekleta v tej kategoriji spoznavajo čar odbojkarske igre in se tudi udeležujejo tekem pod okriljem OZS. Generacija je številčna in še narašča.

 

V klubu imamo kar nekaj nadarjenih generacij in vsi skupaj delamo na tem, da jih uspešno pripeljemo do najvišjega možnega nivoja, hkrati jih pa vzgajamo v športnem duhu.

 

Borut Kralj

Nazaj na seznam